IGP (INTERNATIONALE GEBRUIKSHONDEN PRÜFUNGSORDNUNG)

IGP

Wij zijn een hondensportvereniging aangesloten bij de NBG. Alle rassen zijn bij ons welkom om te trainen volgens het IGP-programma, mits zij hier geschikt voor zijn. Een uitzondering zijn de vechthondenrassen, hier trainen wij niet mee.
In het IPO-programma wordt er getraind op 3 onderdelen, het speuren, appèl en het pakwerk.
Bij het speuren wordt de hond geleerd een menselijk spoor te volgen in een weiland of akker wat al enige tijd daarvoor is uitgelopen. Op het spoor bevinden zich een aantal kleine gebruiksvoorwerpen die de hond leert te verwijzen.
Bij het appèl leert de hond oefeningen zoals volgen, de zit, af en sta oefening waarbij de geleider doorloopt, apporteren over de grond, de 1 meter haag, en de klimschutting en de hond vooruitsturen. En dit alles proberen we tot in de perfectie aan te leren.

Bij het derde onderdeel, het pakwerk, wordt de hond getraind op belastbaarheid, drift en moed door de verschillende oefeningen met de pakwerker. Oefeningen zijn o.a. de pakwerker zoeken, de vlucht verhinderen, diverse transport oefeningen, verdedigen van de geleider en een aanval over lange afstand.

Op onze vereniging streven wij om de hond en zijn geleider op een zo’n hoog mogelijk niveau te brengen, met een daarbij passende en verantwoordelijke methode.

Gezelligheid, respect en saamhorigheid maakt het dat wij de hondensport met veel plezier doen.

Trainingstijden:
• Woensdagavond van 19:00 tot 22:00
• Zondag van 8:00 tot 13:30

Wilt u een keer komen kijken of de hondensport iets voor u is, of als u al IGP traint en als gast wilt komen trainen, dan bent u van harte welkom. Neem van te voren even contact op met het secretariaat, zie contact pagina.


A speuren

B gehoorzaamheid

C verdediging

IGPI, IGPII, IGPIII
In elke categorie kan men tevens deelnemen aan wedstrijden.

Speurhond I en II
Hier wordt de hond gespecialiseerd in het afleggen van examens en deelnemen aan speurhondenwedstrijden.

© Copyright HSV "de Liemers"